Yläkerran lasiset liukuovet mustilla metallikehyksillä

Muutama viikko sitten kirjoitin portaikon muutoksesta ja uudesta metallikaiteesta. Muita kodissa muuton jälkeen toteutettuja suurempia muutoksia ovat olleet alakerran kiinteän vaatesäilytyksen purkaminen, lasisten liukuovien ostaminen yläkertaan sekä kylpyhuoneen kalustuksen uusinta.

Kun muutimme, oli yksi yläkerran makuuhuoneista ilman ovia. Huoneen tunnelma oli hyvin aulamainen, sillä oviaukko oli normaalia leveämpi. Emme heti tehneet asialle mitään, sillä huoneessa ei nukkunut tuolloin kukaan eikä sillä oikein ollut käyttötarkoitusta päivisinkään. Nuoremman lapsen syntymän jälkeen aloimme kunnolla miettiä, että miten huoneeseen saisi oven? Pohdimme aluksi vain väliseinän rakentamista, mutta sitten aloimme pohtia myös liukuovia. Olin bongaillut sisustusohjelmissa, lehdissä ja blogeissa lasisia, mustakehyksisiä liukuovia. Ajattelin kuitenkin, että lapsiperheessä lasiset ratkaisut ovat liian uhkarohkeita ja pohdistelin valkoista liukuvea.

Jotenkin sitten kuitenkin aloimme miehen kanssa tulla siihen tulokseen, että lasinen ovi voisi kuitenkin olla meidän valinta ja päätimme unohtaa mielessä olevat uhkakuvat. Metallinen kehys sopisi täydellisesti myös poratikon kaiteeseen. Kaikissa ihailemissani refekuvissa lasiset seinät ovat yleensä vanhoissa upeissa kerrostaloissa, joissa huonekorkeus on yli kolme metriä. Meillä on tavallinen huonekorkeus eivätkä ovet edes tule kattoon asti, joten lopputulos on arkisempi kuin googlen kuvahaun suosituimmissa tuloksissa.

Lähdimme katsomaan ovia sillä ajatuksella, että kyselemme vielä myyjältä vähän lasiovien turvallisuusaspekteista ja sen perusteella päätämme otammeko lasisen vai perinteisemmän vaihtoehdon oveksi. Toki myös hinta kiinnosti.

Kävimme myymälässä ja myyjä vakuutti, että lasi ei hajoa kovin helposti emmekä ole ensimmäinen lapsiperhe, joka on päätynyt kyseiseen vaihtoehtoon. Olimme alunperin miettineet kirkasta lasia, mutta myymälässä näimme opaalisen version ja päädyimme siihen siltä istumalta. Opaali päästää hyvin valoa läpi, mutta tuo paljon enemmän yksityisyyttä, kuin kirkas lasi olisi tuonut.

Päädyimme ottamaan ovet samassa korkeudessa kuin oviaukko on, mutta lopputulos olisi ollut näyttävämpi korkeammilla ovilla. Opaaliin olen kyllä erittäin tyytyväinen ja ovet ovat olleet muutenkin olleet erittäin toimivat käytössä. Liukuovet liukuvat kevyesti ja lapset ovat toistaiseksi jättäneet suurimmat leluilla hakkaamiset väliin.

Ovet ostettiin Liukuovitukusta Konalassa ja ne maksoivat hieman vajaa 1000 €. Asennus oli muutaman satasen lisää, mutta kannatti kyllä ehdottomasti, sillä ammattilaisella meni aikaa vain hetki, kun itse olisimme mittailleet ja pähkäilleet asiaa ikuisuuden. Väliseinän rakentaminen olisi varmasti maksanut enemmän kuin tonnin ja umpinainen liukuovi olisi tehnyt tilan pimeähköksi. Valitsimme meille vain yhden kiskon kahden sijaan eli ovia ei saa yhtä aikaa sivuun. Tämä ominaisuutta en ole kaivannutkaan, joten hyvä niin.

Anne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.