Meillä on nyt vaaleanpunainen seinä

Eilen koitti viimein päivä, jolloin olohuoneen maalattiin vaaleanpunainen seinä. Sävyn valinta tuotti tuskaa ja usko meinasi jo loppua, mutta päätin mennä intuitiolla ja luottaa tuuriin. Lopputulos on ihana, joskaan ei aivan se sävy, jota olin ennakolta ajatellut.

Tuskailin aiemmin värin valinnan kanssa, sillä paperisista värimalleista ei löytynyt sopivaa sävyä ja tietokoneen näytön väritoistoon ei ole luottamista. Sain vinkin, että maaleja myyvissä kaupoissa on nähtävillä väriviuhkoja, joissa on enemmän sävyjä. Pyysin nähdä viuhkoja ja sen jälkeen ongelmana olikin se, että sopivia sävyjä oli aivan liikaa! Vaikea tehdä päätös, kun on yli kymmenen sävyä, joista kaikki sopisivat tarkoitukseen. Muistinko myös mainita, että olen lievästi punavihersokea, eikä omiin silmiinkään siis ole liikaa luottamista.

Ei myöskään ole optimitilanne ostaa maalia Prismasta lasten hulinoidessa ympäri osastoa. Toisaalta tämä seikka nopeutti päätöstä, joka olisi muuten voinut viedä hyvin pitkään. Lopulta valitsin hieman arvalla yhden kivoista sävyistä, joiden välillä pohdin valintaa. En ollut myöskään yhtään miettinyt, että kuinka himmeän maalin haluan. Myyjän suosituksella valitsin himmeän House sisustusmaalin, joka taisi olla myös edullisin himmeä vaihtoehto. Sävyksi valikoitui Tikkurilan H336.

Kun sain maalipurkin sävytettynä käteeni huomasin, että nyt taisi tulla valittua hieman ajattelemaani pinkimpi ja lämpimämpi sävy. Siinä vaiheessa oli kuitenkin myöhäistä katua ja päätin, että katsotaan miltä maali näyttää seinällä.

Vatupassin avulla teimme maalarinteipillä rajauksen seinään. Päätimme jättää tv:n jälkeen noin 20 cm valkoista ennen kuin vaaleanpunainen seinä alkaa. Toiseen seinään jätimme ostamamme maalarinteipin levyisen välin. Myös valorajan kanssa menimme helpoimman kautta ja jätimme maalarinteipin levyisen rajan kattoon.

Huolellisen tv:n ja lattian suojaamisen jälkeen oli aika ryhtyä hommiin. Heti ensimmäisen telanvedon jälkeen huomasin edellisen päivän aavistuksien pitävän täysin paikkansa ja sävyn olevan todella pinkki, mutta ah niin ihana. Oli ihana maalata seinää niin kauniilla värillä ja tulin todella hyvälle mielelle. Nytkin alkaa heti hymyilyttää, kun katson meidän vaaleanpunaista seinää.

Seinä ensimmäisen maalikerroksen jälkeen

Toisen kerroksen maalaus meni hieman hankalaksi, sillä luonnonvalo oli jo vähissä. Seuraavalla kerralla maalatessa täytyy muistaa ajoittaa maalaus aamuun ja aamupäivään. Aika tasainen lopputulos kuitenkin on, joten hyvin selvisin.

Tänään on ollut niin harmaa päivä, että en saanut kunnollista kuvaa seinästä, mutta kuvaan sen kunnolla heti, kun vain mahdollista. Sävy on kyllä tosi kiva ja olen tyytyväinen myös alaan, jonka maalasin. Onnekseni myös mies pitää seinästä, mutta lapsia asia ei tuntunut kiinnostavan lainkaan.

Seinä näyttää heti mukavammalta, kun se ei ole vain valkoinen iso alue ilman mitään. Tauluja tai julisteita sekä valoa nurkkaus kuitenkin kaipaa lisää ja näiden valintojen pohtimiseen voikin kuluttaa seuraavaksi aikaa.

Litra maalia maksoi hieman alle 17 € eikä purkki edes kulunut kokonaan. Jos sävyyn sattuisi kyllästymään, sen vaihtaminen ei ole taloudellisesti tai ajallisesti kovin suuri uhraus. Juuri nyt tuntuu kyllä vaikealta ajatella, että mikään muu sävy olisi seinälle sopivampi <3

Anne

83 vastausta artikkeliin “Meillä on nyt vaaleanpunainen seinä”

 1. It’s truly
  very complex in this active life to listen news on
  Television, therefore I simply use
  internet for that purpose, and take the most recent information.

 2. This article presents clear idea designed for the new users
  of blogging, that truly how to do blogging and site-building.

 3. terrific and also amazing blog site. I actually
  want to thanks, for providing us far better info.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.