Projektina laatikoiden ja kaappien järjestely

Olen viime aikoina katsonut Netflixin Home Edit ja Marie Kondo -ohjelmia. Olen melko hyvä pitämään tavaroita järjestyksessä, mutta on silti kiva katsoa näitä ohjelmia ja saada vähän inspiraatiota omien laatikoiden ja kaappien järjestelyyn. Vessan takana olevan säilytystilan/siivouskomeron järjestelinkin jo näistä ohjelmista inpiroituneena ja myös muutama laatkko on käyty läpi. Ahdistuksissani keksin myös muutaman uuden tavan saada kenkiä mahtumaan siistimmin eteiseen.

Olemme muuttaneet muutaman vuoden välein, joten aika paljon turhaa tavaraa on mennyt säännöllisesti kierrätykseen ja roskiin. Silti törmään lähes päivittäin muun muassa erilaisiin johtoihin ja avaimiin, joiden käyttötarkoituksesta ei ole tietoa. En edes tiedä, että saako tämän tyyppiset tavarat laittaa sekajätteeseen vai pitäisikö viedä sorttiasemalle vai mihin. Tämän tyyppiset tavarat eivät juuri vie tilaa, mutta toisaalta miksi siirrellä niitä eri paikkaan, jos niitä ei koskaan käytetä.

Home Edit ja Marie Kondo ovat amerikkalaisia ohjelmia ja niissä tyylit ja asunnot ovat täysin erilaisia kuin meillä ja yleisestikin Suomessa. Asunnot ovat todella isoja ja niissä on huoneita jos johonkin käyttötarkoitukseen. Itse suhteellisen pienessä asunnonssa asuvana mietin, että mikä ongelma olisi säilyttää kaikkia tavaroita, jos tilaa olisi muutama huone lisää? Tosin kodin tavaramäärä pysyy kohtuullisempana varmasti juuri siksi, että tilaa säilytykselle on vähemmän.

Kuva The Home Edit instagram

Home Editissä järjestellään taviksien lisäksi myös julkkisten vaatekaappeja ja jääkaappeja, joten näihin on vielä hankalampi samaistua. Home Editin ajatus siitä, että tavaroiden tulee olla järjestyksessä ja ”lokeroituna” ja kaikelle on oma paikkansa, on kuitenkin hyvä. Ohjelmassa myös käytetään värien mukaan järjestelyä, joka näyttääkin tosi kivalta. Ehkä meidän kotona tuolla värijärjestelyllä voisi laittaa leluja järjestykseen, mutta nyt kun lapset ovat vielä tosi pieniä, ei mikään lelujärjestys säilyy kauaa.

Kuva Marie Kondo instagram

En ole lukenut Marie Kondon kirjaa, mutta olen kuullut siitä paljon. Marie Kondo ohjelmassa varmasti käsitellään samoja asioita kuin kirjassa, mutta kirjan lukeminen kyllä yhä kiinnostaa. Ohjelmassa on ihan tavallisia perheitä ja ainakin yksi ihan ”hamstraaja”. Pahimmissa ongelmissa ovat ihmiset, jotka ovat asuneet samassa asunnossa monta kymmentä vuotta ja tilaa on löytynyt eikä mitään siksi ole tullut heitettyä pois. Varmasti näin voisi itsellenikin käydä, jos asuisi osasssa omakotitalossa tai olisi iso lämmin kellaritila käytössä. Toisaalta en ole varma voisiko niin kuitenkaan käydä, koska olen ihminen, jota tasaisin väliajoin ahdistaa sotkuinen kellarikomero vaikka minun ei siellä edes tarvitsisi käydä ja tila kuitenkin riittäisi niille tavaroille, joita siellä säilytämme.

Parhaiten olen huomannu asioiden pysyvän järjestyksessä muovisilla laatikoille. Olen ottanut tavaksi ostaa SmartStore-laatikoita aina silloin tällöin, kuin niitä tulee vastaan ja lähes jokaisella Ikea käynnillä ostan yhden ison laatikon, jolloin näihin ei kerralla mene ärsyttävän paljon rahaa ja kotona on aina vähintään yksi iso laatikko tyhjänä, jonka voi ottaa käyttöön.

Eniten säilytystilaa kaipaisin näin talvisin kengille ja takeille. Lasten haalarit, talvihanskat ja muut asusteen vievät yllättävän paljon tilaa ja kyllä aikuisten talvitakkejakin on käytössä useampi molempia aikuisia kohden. Tässä asunnossa ei mitään kovin suurta lisätilaa takeille ja kengille ole ihmestymässä, mutta muutaman pienen lisätilan onnistuin luomaan.

Vessan takana olevan tilan järjestelin uudelleen ja sieltä pois otettu Ikean metallinen kärry toimii nyt eteisessä lasten kenkien säilytyspaikkana. Se sopi leveytensä suhteen täydellisesti paikalleen ja vaikka se olekaan mikään täydellinen pari vanhalle lipastolle, kaiteen viereen se sopii ihan kivasti. Kärryn siirryttyä pois komerosta, sain sinne tilan koko perheen saappaille ja lasten sadevaatteille.

Ostimme myös valkoisen muovisen kenkähyllyn Ikeasta lähinnä aikuisten lenkkareille. Tuossa kohtaa porrastasanne on todella tilava ja eikä hylly ole syvä, joten se sujahti paikalle aika hyvin. Mieluiten olisin sijoittanut tämän tuulikaappiin, mutta sieltä se vei liikaa tilaa.

Kaikesta järjestelystä innostuneena järjestelin mieheni vaatehuoneen isänpäivälahjaksi. Se ei edelleenkään ole tilankäytöllisesti täydellinen, mutta vaatteet ovat nyt paremmin järjestyksessä 🙂 Järjesteltäviä paikkoja olisi vielä paljon, mutta katsotaan kauanko intoa riittää.

Anne

200 vastausta artikkeliin “Projektina laatikoiden ja kaappien järjestely”

  1. Холостячка 2 сезон https://bit.ly/39ioLkW Смотреть онлайн шоу Холостячка 2 сезон на СТБ.
    Пост шоу можно смотреть тут. Холостячка стб 2 сезон 1-2 серия

  2. Cмотреть все сезоны и серии онлайн, Озвучка – Перевод Amedia, LostFilm, NewStudio, Дубляж Игра в кальмара 2 сезон 1 серия 257 причин, чтобы жить, Харли Квинн, Мир Дикого Запада, Мистер Корман, Гранд, Нарко – все серии, все сезоны.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.