Kylpyhuoneen muutos

Olenkin täällä aikaisemmin jo listannut tähän kotiin tekemiämme muutoksia, joita ovat kiinteän vaatekaapin purkaminen eteisestä, uuden kaiteen asentaminen, portaiden maton vaihtaminen sekä liukuoven asentaminen yläkertaan. Näiden lisäksi listalla on vielä kylpyhuoneen muutos. Tärkein muutos oli uusia allaskaappi, jolloin saimme kuivausrummun sijoitettua hieman järkevämmin kylpyhuoneeseen.

Asumisen ensimmäisen puoli vuotta mietimme, että miten kylpyhuoneen järjestys olisi toimivin. Optimitilanteessa olisimme halunneet pesutornin, mutta sitä ei voitu laittaa, sillä lämpöpatteri on liian lähellä. Myös pesukoneliitäntä on samassa kulmauksessa ja vie oman syvyytensä verran tilaa vaikka lämpöpatteri olisikin poistettu.

Edellisillä asukkailla olivat pesukone ja kuivausrumpu peräkkäin. Tämä oli jotenkin erikoinen ratkaisu ja aluksi mentiin ilman kuivausrumpua, sillä halusimme pohtiä tätä tilaa rauhassa. Kuivausrumpu oli meille tärkeä hankinta, joten sen vuoksi olimme valmiita käyttämään aikaa suunnitteluun.

Kaikkia vaihtoehtoja punnittuamme päätimme, että vaihdamme allaskaapin ja sijoitamme sen alle kuivausrummun. Vanha allaskaappi oli ehjä, mutta hieman erikoinen ja aivan turhan leveä. Meille oli remontin aikaan syntymässä vauva ja tuon vanhan allaskaapin tasolle olisi ollut mahdoton laittaa alusta vaipan vaihtamista varten, sillä sen syvyys oli liian pieni. Vaihdoimme myös altaan ja tason, mutta hana ja peili ovat samat kuin aikaisemmin.

Halusin, että pöytätason ja kuivausrummun syvyys on sama, eikä kuivausrumpu törötä esiin pöytätason alta. Olisin kovin mielelläni ostanut esimerkiksi Ikeasta jonkin peruslaatikoston, mutta ne ovat kaikki standardikokoisia eivätkä olisi toimineen haluamallamme tavalla. Ei siis auttanut muu, kuin tilata allaskaappi ja taso mittojen mukaan.

Tilasimme allaskaapin Kalustetukusta ja se taisi olla ainoa paikka, jossa edes kävimme. Siellä saimme hyvää palvelua ja myyjä teki meille laskelman kuivausrummun mittojen mukaan. Kotona vielä teippasimme uuden tason mitat lattiaan, jotta hahmotimme sen koon itse tilassa. Kylpyhuoneesta ei tullut liian ahtaan oloista ja kalusteet laitettiin tilaukseen. Altaaksi valitsin komposiitista tehdyn vaalean altaan ja tasoksi mahdollisimman neutraalin sävyn. Altaaseen olen tosi tyytyväinen, mutta taso olisi voinut olla hieman beigempi harmaa, mutta ihan hyvä tämä kuitenkin on.

Näihin kalusteisiin tehtiin käsittely, joka saa ne pysymään kosteudessa hyvänä. Suoraan veden kanssa ne eivät kuitenkaan saa olla kosketuksissa eli aivan suihkun viereen tätä ei olisi voinut asentaa, olettaen sen kestävän hyvänä käytössä. Nyt allaskaappi on ollut käytössä kaksi vuotta ja hyvin on kestänyt entisellään.

Taso oli aivan loistava vaipanvaihtoalustan kannalta. Nyt, kun tasoa ei sitä varten tarvita, on ollut pakko keksiä sille vähän somistetta. Syvyys on 60 cm ja näyttää hyvin suurelta, jos siinä ei ole mitään. Kukka on selvinnyt hyvin ilman luonnonvaloa kylpyhuoneessa jo useamman kuukauden. Gauharin huonetuoksun ostin vasta muutama viikko sitten, mutta rakastan sitä! Aivan ihana tuoksu ja se leviää hieman muuallekin yläkertaan kylpyhuoneesta.

Vihaan suihkuverhoja, tai sitä tunnetta, joka tulee jos se liimautuu märälle iholle suikussa, joten ilman sellaista on menty. Pesukone kastuu jonkin verran varsinkin lasten ollessa suihkussa, mutta onneksi se ei ole näyttänyt alkavan ruostumaan tms.

Kaikien kaikkiaan kylpyhuoneen muutos on mielestäni onnistunut, vaikka se tulikin lopulta maksamaan huomattavasti enemmän, kuin jos olisimme ostaneet esimerkiksi Ikean standardikokoisen allaskaapin. Kuivausrumpu on ollut täysin korvaamaton arjessa ja nopeuttaa pyykkihuoltoa huomattavasti. Itse pyykin peseminen ei ole ongelma, mutta pyykin kuivamaan ripustaminen on ärsyttävää ja vihaan nähdä kuivaustelineen esillä koko ajan. Lapsiperheessä kun tuntuu, ettei sitä oikeastaan koskaan kannata laittaa pois edes tyhjänä, sillä pyykkiä tulee pestyä niin usein.

Anne

53 vastausta artikkeliin “Kylpyhuoneen muutos”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.